Over ons

Wie zijn wij?

Adviseren, draaien, frezen, nabewerken en persoonlijk afleveren. Dat is waar u ons voor kunt inschakelen. In onze werkplaats maken wij series producten van vrijwel elk materiaal.

In ruim 50 jaar hebben we een netwerk opgebouwd aan klanten waarmee we tot op de dag van vandaag nog steeds samenwerken. Een goede prijs-kwaliteitverhouding en een persoonlijke aanpak, dat is waar we voor staan.

Historie

Oliestook verving vanaf ongeveer 1950 geleidelijk aan de kolenkachels. Net hiervoor was Centri opgericht om de branders en bijbehorende installaties voor deze oliestookketels te gaan produceren. Dit ging gepaard met grote investeringen op het gebied van de bewerking van plaatijzer en certificering. Halverwege de 60-er jaren werd bekend dat aardgas beschikbaar kwam, er werd ook beloofd dat deze brandstof goedkoop zou zijn. In 1968 werd het “Voorlichtingscentrum Oliestook” opgeheven. Dit luidde het eind in van de bedrijven die zich bezig hielden met de fabricage van oliestookketels. Bij Centri zag men gelukkig bijtijds de bui hangen en schakelde men over op het bewerken van metaal en kunststoffen.

Eind jaren 70 was men daar al een heel eind mee getuige de mededeling die in mei 1979 werd opgehangen in de werkplaats:

 

Wist u dat:

  • De nieuwe freesbank wordt omgeruild voor een andere nieuwe
  • De oude rondslijpmachine wordt omgeruild voor ’n nieuwe oude
  • De oude revolverbank wordt verwisseld met een als nieuw gereviseerde
  • De lintzaagmachine hydraulisch wordt omgebouwd en zolang een handbediende lintzaagmachine wordt geplaatst
  • We bezig zijn met een nieuwe kanteldeur met loopdeur
  • We nog geen CNC-gestuurde draaibank in huis halen

De laatste opmerking hield verband met een onderzoek van de Rijksnijverheidsdienst. Deze rapportage wees uit dat een CNC-draaibank geen betere resultaten zou geven voor het Nederlandse bedrijfsleven. Vrij kort daarna kwam er dan toch zo’n dure machine, een beetje tegen alle adviezen in. Zo zijn we eigenlijk nog steeds: een beetje eigenwijs, altijd met als uitgangspunt dat we ons alleen laten leiden door waar we onze klanten mee kunnen ontzorgen. Dit hoeft niet altijd synchroon te lopen met wat onderzoek door gerenommeerde instanties uitwijst.

 

Heden
In 2000 was Centri in Scheveningen uit zijn jasje gegroeid en verhuisden we naar een gloednieuwe bedrijfshal annex kantoor aan de Maaslandseweg in Wateringen. Deze is door onszelf ontwikkeld en vormgegeven zodat we in konden stappen in een nieuwe werkplek waarin we ons meteen thuis voelden. We ontvangen daar graag onze klanten. We hebben veel aandacht besteed aan een goede logistiek en ruimtegebruik waardoor we alle aandacht kunnen geven aan onze producten. Het machinepark is gestaag groeiende, een overzicht daarvan vindt u in de hoofdstukken draaien en frezen.

Om te kunnen blijven voldoen aan de eisen van onze gewaardeerde klanten blijven wij investeren. Zo hebben wij recent een nieuw 5-assig bewerkingscentrum inclusief automatisering in gebruik genomen. Ook op het gebied van software investeren wij actief om de digitalisering van onze bedrijfsprocessen op het hoogste niveau te brengen. Enerzijds is daar namelijk de vraag naar steeds grotere en gegarandeerde nauwkeurigheid, anderzijds stelt het ons in staat om onze doorlooptijden kort te houden. Ook spoedbestellingen kunnen ingepast worden. In de laatste jaren wordt er extra geïnvesteerd in het automatiseren van de productieprocessen. Op deze manier kunnen wij nog beter omgaan met de groeiende vraag naar grote series.

Erkende kwaliteit, veel ervaring en meedenken om zo efficiënt mogelijk aan de slag te gaan.

Vaak is er meer mogelijk dan in eerste instantie gedacht wordt. Onze experts gaan graag rond de tafel zitten om te luisteren naar wat u wilt bereiken, om vervolgens het meest efficiënte voorstel te bespreken.